A rendőrség keresi a fel nem robbant bombákat

Idióta pár: éles bombákat vittek eladni fémhulladéknak

Nagy erőkkel keresi a brit rendőrség azt a párt, akiket néhány járókelő fényképezett le egy-egy 60 centi hosszú, nagy valószínűség szerint működőképes bombával a vállukon.

2013.05.15 12:30ma.hu

Valószínűleg igen szerencsésnek mondhatja magát az a két férfi, akit néhány bámészkodó fotózott le az angliai Dorsetben a strandhoz vezető úton, nem messze attól a területtől, amelyet mellesleg a hadsereg bőségesen kitáblázva elkerített, mert nagy mennyiségű bomba van arrafelé még a hidegháború idejéből és a gyanú szerint jó részük mindmáig működőképes. A két férfi könnyedén sétált a vállára vetett robbanószerkezetekkel, miközben az úton alig néhány méterre - vagy épp centikre - tőlük gyerekek és családok mentek el.

A róluk készült fénykép alapján a brit hadsereg már elkezdte keresni őket és felhívást tettek közzé, hogy mielőbb jelentkezzenek, hogy a bombákat szakszerűen hatástalaníthassák, még mielőtt véletlenül felrobbannának. A hatóságok szerint nincs kizárva, hogy a két férfi fémhulladékként szeretné értékesíteni a robbanószerkezeteket, ami újabb veszélyforrást jelent.

"Először azt hittem, hogy szőnyeget visznek a vállukon, de ahogy elhaladtam mellettük, akkor láttam meg, hogy két hatalmas töltény" - mondta a nő, aki a telefonjával lefotózta a férfiakat. "Rettenetesen féltem. Ahogy elhaladtak mellettünk, a kislányom ugyanott volt az úton" - tette hozzá. A megosztott képekhez később valaki azt fűzte: ha ilyen párost lát valaki az úton, akkor nem szabad engedni, hogy továbbhaladjanak, hanem azonnal értesíteni kell a rendőrséget.

Néhányan egyetértettek abban, hogy a két bombagyűjtő tökéletes jelölt lehetne a Darwin-díjra, amit azok kapnak meg jelképesen, akik a hülyeségükkel időben gondoskodnak arról, hogy génállományukat nehogy tovább örökítsék. A rendőrség mindenesetre bízik abban, hogy nem egy hatalmas robbanás fogja őket nyomra vezetni, hanem valaki felismeri a csak hátulról lefotózott férfiakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.