"Nem javasoljuk ezt a módszert"

Éles bombát vitt a kocsijában - hatástalaníttatni akarta

Egy 2. világháborús, még működőképes bombát vitt be a saját autójával egy férfi a rendőrségre, hogy hatástalanítsák azt, miközben fogalma sem volt róla, hogy mekkora veszélyben van.

2012.10.16 15:29ma.hu

Halálos veszedelemben volt, miközben nem is sejtette egy német férfi, aki épp kincseket keresett egy erdőben. A 44 éves Martin Fisher ásás közben furcs fémtárgyra bukkant, amiről gyorsan megállapította, hogy valószínűleg egy világháborúból ittmaradt bomba lehet. Nem is teketóriázott sokat, gyorsan berakta az autója anyósülése elé a földre, majd bevitte Wuppertalba a rendőrségre, hogy csináljanak vele valamit.

A robbanószerkezetről azonnal megállapították, hogy elég nagy ahhoz, hogy egy egész tankot felrobbantson, így hát azonnal riasztották a tűzszerészeket, akik végül ellenőrzött robbantáson semmisítették meg a leletet. A "kincsvadász" módszeréről azonban a rendőrség nyomatékosan igyekezett mindenkit lebeszélni.

"Ahelyett, hogy ott hagyta volna, ahol találta, ő felvette és betette az utastérbe, ahol össze-vissza zötykölődött, míg ő keresztülment a városon és behozta hozzánk" - mondta a rendőrség szóvivője. "Nem javasoljuk ezt a módszert senkinek. Ezek az öreg robbanószerkezetek rendkívül veszélyesek és könnyen robbanhatnak, ha piszkálják" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.