Kényszerszünetet csinált magának

Bombariadót hazudott a buszsofőr: nem akart vezetni

Nem akart sokat dolgozni a közlekedés szempontjából extra forgalmasnak számító ünnepnapon egy kelet-kínai buszsofőr, ezért úgy döntött, bombariadót fúj. Pechjére lebukott.

2013.05.02 07:29ma.hu

A munka ünnepe a világon mindenfelé szabadnappal jár, kivéve persze azokat a szolgáltatókat, akiknek épp ezen okból kifolyólag extrán kell teljesíteniük, hogy az ünneplő közönség ne maradjon hoppon. Ide tartoznak többek közt a tömegközlekedési dolgozók is, ám egy kelet-kínai buszsofőrnek nem fűlött a foga az arrafelé három napos ünnep miatt hazautazó tömegeket szállítani, ezért aztán okos cselt eszelt ki.

Legalábbis azt gondolta, hogy okos, mert bement egy internetkávézóba, és onnan küldött e-mailt az illetékes szerveknek, miszerint azon a buszpályaudvaron, ahonnan épp az ő járata indult volna, bomba van. Csakhogy a rendőrség azonnal elkezdte a levél eredetét lenyomozni, első lépésként gyorsan eljutottak az internetkávézóhoz, utána már csak a biztonsági kamera felvételeit kellett ellenőrizni, hogy kiderüljön: hamis riasztást adott ki a robbantással fenyegető illető, és ahhoz sem kellett sokat keresgélni, hogy rájöjjenek: a videón látható férfi a közlekedési társaság alkalmazottja.

A rendőrség az ügy teljes kivizsgálásáig, 10 napra őrizetbe vette a lusta buszsofőrt, aki a terrorcselekménnyel fenyegetés miatt a legmagasabb büntetésre számíthat - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. "Most aztán bőven lesz ideje a semmittevésre" - fogalmazott a rendőrség szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.