Bombabiztos alibijét az ügyvéd vette észre

Lecsukták: elfelejtette, hogy épp börtönben volt

Megkérdőjelezhetetlen alibije volt egy gyilkossággal gyanúsított férfinek, ám megfeledkezett róla és nem tudta megmondani, hol volt az incidens idején, ezért lecsukták. Csak utólag derült ki a tévedés.

2011.12.13 17:29ma.hu

Csak ügyvédje figyelmének köszönheti egy texasi férfi, hogy nem kellett leülnie az ellene kiszabott büntetést, miután gyilkosságért elítélték, igaz, a védőjének is csak utólag tűnt fel, hogy kétségbevonhatatlanul biztos alibije van az illetőnek a kérdéses időpontra. A 36 éves vádlott ugyanis első alkalommal nem tudta megmondani, hogy hol tartózkodott 2009. december 13-án.

A felmentéséhez viszont az kevésnek bizonyult, hogy kitartóan bizonygatta ártatlanságát. Helyzetét nehezítette, hogy a bolt biztonsági kameráján, amely rögzítette a gyilkosságot, egy hozzá igencsak hasonlító férfi látható. Mivel nem tudta ártatlanságát hitelt érdemlően bizonyítani, végül életfogytiglani büntetést szabtak ki rá, és még örülhet, hogy nem azonnal végrehajtandó halálbüntetést kapott, Texasban ugyanis a mai napig kivégezhetik a veszélyesnek ítélt bűnözőket.

A novemberi ítélethozatal után azonban az ügyvédnek hirtelen feltűnt, hogy a különféle kihágások miatt újra és újra rács mögött időző védence azon a bizonyos napon is épp a rendőrség vendégszeretetét élvezte, mégpedig családon belüli erőszak miatt. Noha pont aznap engedték szabadon, de több órával a rablógyilkosság után, ami egyértelműen kizárja az ő bűnösségét, legalábbis abban a bizonyos rablógyilkosságban.

A tévedést a felfedezése után azonnal jelezte a hatóságoknak, ám hiába nyilvánították semmisnek az ítéletet, a férfi továbbra is a börtön "vendége", mivel öt másik rablás miatt is elítélték, amikben egyelőre nem sikerült korábbi börtönbüntetésekkel igazolni az ártatlanságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.