Vádemelés nélkül

Guantánamo: Jemen üdvözölte Obama döntését

A korábban terrorista tevékenységgel meggyanúsított 166 guantánamói fogoly közül a hírügynökségek szerint 86 jemeni, és közülük 56 ellen immár semmifajta vád nincs.

2013.05.24 08:11MTI
Fotó: MTI

Üdvözölte a jemeni kormány az amerikai elnöknek azt a döntését, amelynek alapján ismét engedélyezik a guantánamói fogolytáborban őrzött jemeniek hazaszállítását.

Barack Obama csütörtökön a washingtoni Nemzeti Védelmi Egyetemen mondott beszédében közölte, hogy eltökélt szándéka a guantánamói fogolytábor bezárása, és bejelentette: visszavonta a kubai területen fogva tartott jemeniek hazaszállítására vonatkozó, 2009-ben - egy repülőgép elleni, meghiúsított merénylet nyomán - bevezetett moratóriumot.

A korábban terrorista tevékenységgel meggyanúsított 166 guantánamói fogoly közül a hírügynökségek szerint 86 jemeni, és közülük 56 ellen immár semmifajta vád nincs.

Jemen washingtoni nagykövete országa álláspontját ismertetve hangoztatta, hogy a kormány megteszi a szükséges intézkedéseket a foglyok biztonságos hazatérésére és a társadalmi életbe történő visszailleszkedésükre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.