Izraeli járőrt vettek célba

Tűzharc alakult ki az izraeli-szíriai határon

Lövéseket adott le az izraeli hadsereg keddre virradóra a Golán-fennsík szíriai oldalára, ahonnan előzőleg egy izraeli járőrt vettek célba.

2013.05.21 09:07MTI

Egy ember sem sérült meg, viszont egy katonai jármű megrongálódott. 
Az izraeli katonák viszonozták a tüzet és eltalálták annak forrását a közlés szerint. Arról nincs értesülés, hogy ki támadott az izraeli katonákra és hogy szíriai oldalon vannak-e veszteségek. 

A szíriai hadsereg a nap folyamán arról számolt be, hogy megsemmisítettek egy izraeli katonai járművet, amely előzőleg áthaladt a tűzszüneti vonalon, és a felkelők ellenőrzése alatt lévő Bír-Adzsam település felé tartott. Az izraeli katonai rádióállomás azt jelentette, hogy egy héten belül ez volt a harmadik ilyen összetűzés az izraeli-szíriai határon. Izrael 1967-ben foglalta el Szíriától a Golán-fennsíkot, majd 1981-ben annektálta, de ezt a lépést a nemzetközi közösség nem ismerte el. 

A szíriai lakosság zömmel elmenekült a fennsíkról, ahol zsidó telepesek alapítottak új városokat. Izrael és Szíria között nincs érvényes békeszerződés, csak egy 1974-ben megkötött tűzszüneti megállapodás. Azóta, a szíriai belső válság két évvel ezelőtti kirobbanásáig, nyugalmas volt a goláni légkör.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.