Négy halott

Afganisztánban lezuhant egy NATO-repülőgép

A nemzetközi erőknek több helikoptere zuhant már le Afganisztánban, de repülőgépeket ritkán ér baleset.

2013.04.28 08:13MTI

Lezuhant a NATO-erők egy repülőgépe szombaton Afganisztán déli részében, a tragédiában négy katona meghalt.

Ezt az ázsiai országban állomásozó nemzetközi biztonsági erő (ISAF) közölte.

A közleményből nem derül ki az elhunytak nemzetisége.

A NATO vezette ISAF jelezte azt is, hogy vizsgálatot indított az ügyben, és ennek első elemei szerint az adott időben a térségben nem folyt harci tevékenység. A fegyveres tálib lázadók mindazonáltal éppen szombaton jelentették be, hogy hadjáratot indítanak a külföldi csapatok ellen.

A nemzetközi erőknek több helikoptere zuhant már le Afganisztánban, de repülőgépeket ritkán ér baleset. Márciusban öt, e hónap elején két amerikai katona halt meg helikopter-balesetben.

Egy - NATO-információkon alapuló - összesítés szerint idén összesen már az ISAF-hoz tartozó 39 katona halt meg Afganisztánban.

A jelenlegi tervek szerint a külföldi katonák nagy része a jövő év végéig elhagyja az országot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.