A Honvédelmi Minisztérium döntése

Hazatérnek a helikopteresek is Afganisztánból

A Honvédelmi Minisztériumnál döntöttek arról, hogy mikor és milyen feltételekkel tér haza a magyar helikopterkiképző kontingens Afganisztánból.

2013.04.16 07:30MTI

A Magyar Nemzet szerint folynak az előkészületek a végleges visszatelepülésről, amely a szaktárca döntése értelmében május első felére fejeződik be.
   
Az afganisztáni NATO-műveletekben a Magyar Honvédség két helikopteres mentőcsoporttal is szerepet vállalt. Feladatuk az afgán légierő harci helikopter hajózó állományának elméleti és gyakorlati repülőkiképzése, valamint az afgán nemzeti hadsereg helikoptereinek üzemben tartásában történő részvétel, illetve az üzemben tartással kapcsolatos műszaki tevékenység mentorálása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.