Végrehajtaná Aszád tervét

Szíria - a kormányfő párbeszédre hívta az ellenzéket

"Egy új demokratikus Szíria építése" érdekében párbeszédre szólította fel az ellenzéket és a fegyveres felkelőket a közel-keleti ország kormányfője - jelentette kedden a Sana hivatalos hírügynökség.

2013.01.22 19:41MTI

Vael Nadír al-Halaki nyilatkozatában hangsúlyozta: "nem zárkózunk el egyik politikai erőtől sem, az itthon és külföldön működő nemzeti ellenzéket, illetve a fegyveres felkelőket is beleértve". Mint mondta, utóbbiak esetében a dialógus feltételéül a fegyverletételt szabják.

A szíriai miniszterelnök hozzátette: kormánya készen áll a Bassár el-Aszad államfő által nemrég javasolt válságrendezési terv végrehajtására, amelyben az államfő nemzeti párbeszédre hívott fel.

Az ellenzék a tárgyalások kiindulópontjának Aszad távozását tekinti. A nyugati országok által a szíriai nép törvényes képviselőjeként elismert Szíriai Nemzeti Koalíció kedden Isztambulban megerősítette: ragaszkodik ahhoz a tervéhez, hogy a felszabadított területek irányítására hozzanak létre egy "átmeneti kormányt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.