A Homsz városánál folyt harcok során

Szíria vegyi fegyvert vetett be?

Vegyi fegyvereket vetett be a felkelők ellen a szíriai hadsereg az elmúlt hónapban.

2013.01.20 08:20MTI

A Le Monde, francia napilap szombaton este nyugati hírszerzői forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a hadsereg a Homsz városánál folyt harcok során alkalmazott vegyi fegyvereket, amelyek ugyanakkor nem halálos fegyverek voltak. A Le Monde azt állította, hogy a nyugati országok ebből kiindulva igyekeztek kisebbíteni a történtek súlyát, reménykedve abban, hogy mindez nem ismétlődik meg.
   
A damaszkuszi kormány a közelmúltban ismételten hangoztatta, hogy nem vet be vegyi fegyvert a felkelők ellen. A NATO ugyanakkor katonai beavatkozással fenyegette meg Szíriát arra az esetre, ha ez mégis megtörténik. Hírszerzői források szerint Damaszkusz a térségben a legnagyobb vegyifegyver-készletekkel rendelkezik, mindenekelőtt szarinnal, mustárgázzal é VX-gázzal.
   
Az ENSZ adatai szerint a csaknem két éve tartó szíriai polgárháború eddig több mint 60 ezer halálos áldozatot követelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.