Sandy hurrikán

Egymillió liter dízel üzemanyag folyt az óceánba New Jerseynél

Egy olajtartályt is megrongált a Sandy szupervihar New Jersey államban, aminek következtében több mint egymillió liter dízel üzemanyag folyt az Atlanti-óceánba.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.11.01 07:26MTI

Így értesült a CNN amerikai hírtelevízió. A szerencsétlenség egy Sewaren nevű kisváros olajfinomítóját érte - tette hozzá híradásában a csatorna helyi idő szerint szerdán. Sewaren New York Staten Island nevű kerületével szemben fekszik. Az NBC csatorna által közölt első jelentések még arról szóltak, hogy 115 ezer liter olaj folyt a tengervízbe. 

A Motiva nevű létesítmény a Shell Oil és a Saudi Refining közös érdekeltsége, amelyet több hasonló üzemmel együtt lezártak a hurrikánból poszttrópusi ciklonná minősített Sandy miatt. Személyi sérülésről nem érkeztek hírek, a szivárgást állítólag sikerült elfojtani, a szennyeződés elhárításán kétszázan dolgoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.