Sandy hurrikán

Az NBC televízió már 46 halálos áldozatról beszél

Az NBC televízió kedd esti híradása szerint 46 halálos áldozatot követelt az Egyesült Államokban az ország keleti partvidékén pusztító szupervihar, a hurrikánból poszttrópusi ciklonná minősített Sandy.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.10.31 07:30MTI

A ciklon - amely helyi idő szerint hétfő este csapott le a keleti partvidékre - összesen 20 szövetségi államot érintett. Kedd esti adatok szerint még mindig több mint 8 millióan voltak áram nélkül, köztük mintegy 750 ezren New Yorkban.
   
Az amerikai közlekedési minisztérium bejelentette, hogy New York államot 10 millió dollár (7,7 millió euró) gyorssegélyben részesíti. Az azonnali segély elsődleges célja az utak, a hidak, és a metró alagútjainak a helyreállítása.
   
A minisztérium bejelentette, hogy Rhode Island állam 3 millió dolláros segélyt kap.
   
A hivatalos közleményből kiderült, hogy ez a két állam folyamodott először segélyért, és a többi érintett szövetségi állam ugyancsak segítségben részesül.
   
Barack Obama elnök - aki szerdán New Jersey államban katasztrófa sújtotta területeket keres fel - korábban arra szólította fel az illetékes hatóságokat, hogy minél gyorsabban és bürokráciától mentesen segítsenek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.