Sandy hurrikán

Ki kell üríteni egy New York-i kórház intenzív osztályát

A Sandy hurrikán által sújtott New Yorkban el kell költöztetni egy kórházi intenzív osztály több mint 200 betegét - köztük 20 csecsemőt -, mert az intézmény tartalék áramforrása meghibásodott.

2012.10.30 09:50MTI

Közben 16-ra nőtt a Sandy halálos áldozatainak száma szerte a keleti parton. A legtöbb áldozatot valamilyen kidőlt oszlop vagy fa zúzott halálra.
   
Több tucatnyi mentőautó sorakozott fel helyi idő szerint hétfő éjjel a Tisch egyetemi kórház intenzív osztályának épülete körül, és az egészségügyi személyzet elkezdte az evakuálás várhatóan hosszú ideig tartó folyamatát. Az ápoltakat különböző kórházakba szállítják.
   
Egyelőre nem tudni, miért robbant fel az áramszünetet okozó transzformátorház - közölte a Consolidated Edison áramszolgáltató.
   
A New York-i metróhálózat üzemeltetője arról számolt be közben, hogy a metropoliszban hét metróalagutat öntött el a hurrikán által felkorbácsolt tengervíz. A társaság szerint ilyen méretű katasztrófa soha nem volt még a New York-i metró 108 éves fennállása óta. A legtöbb elöntött alagút az East River, azaz a Manhattan és a Long Island közötti tengerág alatt húzódik.
   
A metróközlekedést már vasárnap este leállították.
   
Michael Bloomberg New York-i polgármester hajnali bejelentése szerint a vízszint már elkezdett csökkenni. A maximális vízmagasság 4 méter 15 centiméter volt, Manhattan déli részén lévő Battery Park negyedben. Közép-európai idő szerint kedd hajnali 5 órára ez a vízszint 3 méterre csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.