Négy szivattyú felmondta a szolgálatot

Sandy hurrikán - újabb atomreaktort kellett leállítani

Újabb, immár a harmadik atomreaktort kellett leállítani kedden az Egyesült Államok keleti partvidékén a Sandy hurrikán miatt.

2012.10.30 15:19MTI

A New Jersey szövetségi államban lévő Hancocks Bridge településen, a Delaware folyó partján lévő atomerőmű reaktorát leállították, mert hat vízszivattyújából négy felmondta a szolgálatot - közölte az atomerőművet működtető társaság (PSEG).

Az atomerőmű helyzete stabil, nem fenyegeti veszély a környezetet és a lakosságot.

Az ugyancsak New Jersey államban fekvő Oester Creek-i atomerőműben is riadót váltott ki a vihar. Az Egyesült Államok legrégebbi, 1969 óta üzemelő atomerőművében túlságosan megemelkedett a hűtővíztározó szintje, ezért a műszerek vészjelzést adtak le. A hatóságok közlése szerint baleset nem történt, ugyanis az erőművet már korábban leállították.

Leállítottak egy másik reaktort is, mégpedig a New Yorktól mintegy 50 kilométerre északra fekvő Indian-Point-i atomerőműben keddre virradó éjjel, mert zavarok keletkeztek az erőmű külső energiaellátásában - közölte az üzemeltető cég. Az Energy nevű társaság tájékoztatása szerint sem az alkalmazottakat, sem a környék lakosságát nem fenyegeti veszély.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.