Kezd helyreállni a megszokott rend

A Sandy hurrikán sújtotta Amerika

Kezd helyreállni a megszokott rend a Sandy hurrikán sújtotta amerikai Északkeleten szerdán: újranyílnak a repülőterek, a boltok, munkába indulnak az emberek annak ellenére, hogy még sok helyen napokig várható áramkimaradás, nem mindenhol működik a tömegközlekedés, és az utcákat sokfelé víz, illetve törmelék borítja.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.10.31 12:31MTI

 Barack Obama elnök - hat nappal az elnökválasztás előtt - szerdán New Jerseybe utazik, ahol hétfőn csapott le a hurrikán.
   
A poszttrópusi ciklonnak immár 55 halálos áldozata van. A vihar még mindig Pennsylvania állam területén halad, lassan mozog észak felé, New York állam nyugati fele, majd Kanada irányába - közölte a meteorológiai szolgálat. A Nagy Tavak környékén még érvényes a hóviharokra és a part menti áradásra vonatkozó figyelmeztetés.


New York város több részét még mindig legalább egyméteres víz borítja. Staten Island kerületben a rendőrség helikopterekkel a háztetőkről szedi fel az épületekben rekedt lakosokat. Azokon a részeken, amelyeket nem borít víz, már újraindultak a buszjáratok, a forgalom azonban még nagyon gyér.


 A katasztrófa sújtotta államokban összesen 8,2 millió lakás és vállalkozás telephelye van áram nélkül. Chris Christie New Jersey-i kormányzó szerint 7-10 napig eltarthat az áramszolgáltatás teljes helyreállítása az államban. A legnagyobb kárt elszenvedő településeken akár hónapokig is eltarthat a munka.
   
A Sandy miatt több mint 18 ezer olyan légi járatot kellett törölni világszerte, amely érinti az Egyesült Államok északkeleti részét. A menetrend várhatóan több nap alatt áll helyre.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.