Mexikó

Halottaskocsival rabolták el a lelőtt drogkartell-vezető holttestét

Fegyveresek elrabolták a legkegyetlenebbnek tartott mexikói drogkartell, a Los Zetas vezetőjének, Heriberto Lazcanónak a holttestét a ravatalozóból, ahová vasárnapi lelövése után vitték - jelentette be kedden Coahuila állam ügyészsége.

2012.10.09 18:48MTI

Homero Ramos ügyész egy Saltillóban, az állam fővárosában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy maszkot viselő fegyveres kommandó hatolt be hajnalban a Sabinas településen lévő ravatalozóba, legyűrte a személyzetet, és egy halottaskocsiban elvitte Lazcano és egy szintén lelőtt bűntársa holttestét. A jármű vezetésére a ravatalozó tulajdonosát kényszerítették.

Az előzetes halottkémi vizsgálatok megerősítették, hogy tényleg a kartell főnökét lőtték le tengerészgyalogosok helyi idő szerint még vasárnap - tette hozzá az ügyész, aki biztosította a sajtót, hogy a törvényszéki orvos szakértők már korábban begyűjtötték a végleges azonosításhoz szükséges nyomokat.

Lazcano a legrangosabb bandafőnök, aki elesett a 2006 óta a katonaságot is bevető hatóságokkal vívott háborúskodásban. Maga is katona volt, a különleges erőknél szolgált, de az 1990-es években dezertált, és beállt a kábítószer-csempészek közé. Több száz ember haláláért tartják felelősnek. Utódja valószínűleg egy még nála is brutálisabb bűnöző, Miguel Ángel Trevino Morales lesz. Lazcanónál nagyobb "ajándék" a kormány számára csak a Sinaloa kábítószer-csempész kartell főnöke, Joaquín Guzmán lenne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.