Különös hadgyakorlat végítélet esetére

Zombivá változtatta Maine lakóit egy Jamaicából eredő vírus

Noha a szövetségi kormányzat hivatalosan tagadja a zombik létezését, Maine államban mégis "zombi apokalipszis" gyakorlatot rendeztek.

2012.06.26 09:29Konrád - ma.hu
Valódi hadgyakorlat, élethű szereplőkkel

A környező nyolc megyéből mintegy 100 katasztrófavédelmi szakember gyűlt össze a csendes Bangor városkában. A helyzet egyszerű volt. Egy ismeretlen, Jamaicából eredő vírus érte el Maine államot, zombivá változtatva a fertőzötteket. Miután a szervezetbe jutott, a vírus gyorsan eléri az agyat, olyan zombivá változtatva a hordozót, ami csak egy dolgot akar: más embereket megharapni.

A katasztrófa-védelmiseknél kétféle vakcina volt – egy, ami megakadályozza, hogy a fertőzés elérje az agyat, a másik pedig visszaváltoztatja a zombit emberré. “Több államban, Texasban, New Yorkban, Illinoisban is történtek ilyen harapásos incidensek” - mondta el az egyik résztvevő. “Mindezek mellett egyre több áramkimaradás történik”.

Noha a fenti események mindössze gyakorlat keretein belül történtek ahol a helyi lakosok játszották a zombik szerepét, jó alakalom volt a katasztrófavédelem számára, hogy felkészüljenek egy valódi járványra. “Remek lehetőség volt, hogy kicsit másképpen csináljuk a dolgokat, de az alapelvek ugyanazok voltak, mint egy valódi vészhelyzetben” - mondta Kathy Knight az erőforrás központ igazgatója. A katasztrófavédelmiseknek “rá kellett jönniük mire van szükségük, hogyan reagálnak és miképpen osszák meg erőforrásaikat, hogy a vészhelyzetre képesek legyenek érdemben reagálni”.

A gyakorlat előtt néhány héttel az USA Járványügyi Központja hivatalosan cáfolta a zombik létezését, mivel a közelmúltban történt gyomorforgató bűntények miatt az interneten egyre több pletyka kezdett el keringeni a kitört apokalipszisről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.