Csak egyszerű mindennapi kannibalizmus

Nincs "Zombi Apokalipszis"!

Az interneten terjedő pletykák egy folyamatban lévő Zombi Apokalipszisről arra kényszerítették az amerikai Járványügyi Központot (CDC), hogy hivatalosan is megnyugtassa a lakosságot, egy élőhalott sem vadászik békés polgárokra.

2012.06.04 14:50Konrád - ma.hu

Nehéz eldönteni, hogy az eset kapcsán mi késztet inkább szemöldökfelvonásra: a tény, hogy emberek egy része elhiszi, létezik egy vírus ami újra mozgásba - és agyakra éhes állapotba - hozza az elhunytakat vagy, hogy egy kormányhivatal kénytelen hivatalosan állást foglalni a kérdésben.

A CDC egy korábban a legyünk felkészülve minden eshetőségre témájában folytatott kampány során már felhasználta az utóbbi időben nagyon népszerű zombi témát. Az ügynökség igazgatója szerint “ha fel vagyunk készülve arra, hogy túléljünk egy zombi apokalipszist, akkor képesek lehetünk átvészelni egy hurrikánt, országos járványt, földrengést vagy terrortámadást”.

De a CDC-nek most komolyan kellett vennie az ügyet. David Daigle szóvivő elmondta, “Az ügynökségnek nincs tudomása olyan vírusról vagy egyéb kondícióról, amitől a holtak újra életre kelnének (vagy ami zombi szerű tűneteket produkálnának)” Mindenesetre az emberek nem nyugodtak meg és a zombi konspirációk töretlenül terjednek az interneten a harmadik legnépszerűbb keresőszóvá avanzsálva a Google-ben. Mindez a közelmúltban lejátszódott gyomorforgató események miatt.

Mint ismeretes Miamiban egy férfi elfogyasztotta áldozata arcának egy részét. Marylandben egy mérnökhallgató állítólag leszúrt egy férfit majd megette annak agyát és szívét. A kanadai rendőrség nagy erőkkel keres egy pornószínészt, aki lemészárolta, feldarabolta majd meggyalázta áldozata testét végül megette azt.

A gyorsan terjedő kannibalizmus okai nem tiszták, egyesek szerint drogok mások szerint pszichológiai problémák okozzák őket. Vannak, akik szerint voodoo átok miatt történik mindez. Mindenesetre az élőholtak korábban is népszerűek voltak nem véletlenül lovagolta meg a témát a CDC. Noha hivatalosan tagadják a zombik létezését, weboldalukon megtalálható a lista, amiből megtudhatjuk, mi mindenre lehet szükség, ha felvirrad a haláli hullák hajnala.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.