Majdnem maja

Már biztos - Apokalipszis 4 éven belül

Japán kutatók szerint 70% az esély arra, hogy a kormány által becsült 30 év helyett akár 4 éven belül egy 7-es erősségű földrengés rázza meg Tokiót.

Nézze meg, mi történt tavaly Japánban >>> képgaléria

2012.01.23 12:32Konrád - ma.hu

A Tokiói Földrengéskutató Intézet hétfőn azt jelentette, a tavaly márciusi földrengés óta megnőtt a főváros térségében a szeizmikus aktivitás, erre alapozzák azt a feltételezésüket, hogy a kormány által becsült 30 év helyett már 4 éven belül egy 7-es erősségű földrengés rázza szét Tokiót.

A 9-es erősségű földrengés volt Japán történelmének legerősebb földmozgása, aminek - és a rengés miatt bekövetkező cunaminak - következtében egy atomerőmű megrongálódott, és majd’ 20.000 ember halt meg vagy tűnt el.

A kutatók megállapították, azóta ötször több földrengés volt Tokió közelében, mint korábban.

Japán a földrengésektől leginkább sújtotta ország a világon, 1923-ban például a 7,9-es erősségű Nagy Kanto földrengés 100.000 ember életét követelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.