Fukusima ellenére nőni fog az atomenergia-termelés

Nukleáris katasztrófa veszélye vagy globális klímaváltozás?

Amano Jukija, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója azt mondta: a márciusi fukusimai atomkatasztrófa ellenére nőni fog az atomenergia-termelés.

2011.07.26 09:37MTI

"Biztos, hogy nőni fog az atomreaktorok száma, még ha nem is olyan gyorsan, mint korábban" - jelentette ki a NAÜ főigazgatója Kan Naoto japán miniszterelnökkel való találkozása után. Kan fokozatosan szeretné felszámolni a nukleáris központokat országában, ahol gyakoriak a földrengések.
   
"Néhány ország - köztük Németország - felülvizsgálta eddigi politikáját az atomkérdésben, de számos másik állam úgy gondolja, hogy szüksége van a nukleáris energiára az üvegházhatást és klímaváltozást okozó gázok elleni harcban" - érvelt Amano. "Így mindenekelőtt az a fontos, hogy szavatoljuk a nukleáris létesítmények biztonságát."
   
A NAÜ-főigazgató hétfőn járt a fukusimai katasztrófa helyszínén, és megígérte Kannak, hogy az ügynökség segít úrrá lenni a helyzeten.
   
A március 11-ei földrengés és szökőár a Fukusima 1-es atomerőmű hat reaktorából négyben komoly károkat okozott. Ez volt a legsúlyosabb katasztrófa Csernobil óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.