Tántorgó véres férfihez hívták a mentőket

Árnyékra vetődtek: színészt fogtak a véres zombi helyett

Csupa vér volt és egy híd közelében tántorgott a férfi, akihez a közelben lévő és igencsak rémült turisták azonnal mentőt hívtak és a rendőrség is bekapcsolódott az ügybe. A helyszínen azonban csak egy forgatócsoportot találtak.

2012.05.29 07:29ma.hu

A jelentések szerint a rendőrséget és a mentőket egy "csupa vér" és tántorgó emberhez hívta ki egy lelkes turista, egy angliai csatorna közelében látta meg kora reggel a rémisztő alakot. A hatóságok azonnal a helyszínre vonultak, hogy megmentsék a vélhetően életveszélyben lévő áldozatot, ám legnagyobb meglepetésükre ott egy komplett forgatócsoportot találtak, akik épp egy zombifilm utolsó jeleneteinek egyikét rögzítették kamerára.

Fotó: Freedigitalphotos

Később a rendőri egység a Twitteren is közzétette a melléfogás magyarázatát, elmondásuk szerint a stáb sminkese annyira élethűen készítette el a sérüléseket a színészeken, hogy azt tényleg nem volt nehéz összekeverni az igazi sebekkel. A bizarr látványt egy öt napos forgatás utolsó napján fedezte fel a segélyhívót tárcsázó sétáló, aki valami miatt az ugyancsak helyszínen lévő mintegy 30 másik színészt és statisztát nem látta, ugyanúgy, ahogy magát a forgatáson használt technikai eszközöket sem.

"A zombik a csatorna hídján sétáltak keresztül, és valószínűleg kutyasétáltatás vagy hasonló ténykedés közben láthatta meg valaki ezt a részt" - vélte a 31 éves Nicola Morter, a stáb egyik tagja. Szerencsére a rendőrség nem vette zokon a feleslegesnek bizonyult kivonulást, csak nevettek, amikor tisztázódott a félreértés.

"A zombik remekül néztek ki, ennek már nagyon régi hagyományai vannak. Rothadó hús, harapásnyomok, vérben és sárban úszó test - igazán ijesztően festettek!" - magyarázta a producer. Közben a rendőrség részéről Tim Saxon azt mondta, a bejelentést mindenképp ki kellett vizsgálniuk és nagyon aggódtak, hogy mit találnak a helyszínre érkezve. A "véresen támolygó" férfi érdekében nem volt vesztenivaló idejük, azonnal kocsiba vágták magukat, arra azonban ők sem számítottak, hogy nem egy, hanem mindjárt kilenc húscafatos áldozatot fognak találni, akik ráadásul élőhalottak.

"Nagy megkönnyebbülés volt látni, hogy senki sem sérült meg, és úgy vélem, jobb félni, mint megijedni. Persze ők is igencsak meglepődtek, amikor megláttak minket, de nagyon mókás volt az egész" - fűzte hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.