A halál Coraline után

Videó: szellemek, zombik és a bomlott kölök

A 2009-es mozitermés egyik legeredetibb dobása volt a Henry Selick által rendezett stop-motion bábfilm, a Coraline és a Titkos Ajtó. A gyártó cég ezúttal újabb mesefilmmel készül: csak annyit mondhatunk, hogy az előzetes "spooooooky".

2011.11.02 09:19ma.hu

Az új mozit ugyan már nem a neves bábfilmes készíti - neki köszönhetjük többek között a Karácsonyi lidércnyomás című, a kereskedelmi csatornák által ünnepekkor talán leginkább került mesefilmet - a gyártó cég, a Laika azonban láthatóan igyekszik hű maradni a megkezdett csapásvonalhoz. A 2012 augusztusára becélzott, stop-motion animációval bebábozott, borzongató mesemozi meglehetősen gótikus húrokat penget: egy kisfiú, jelesül a címszereplő Norman nem kevesebbre képes, minthogy a halottakkal, szellemekel és egyéb túlvilági entitásokkal kvaterkáz - rá vár tehát a feladat, hogy megmentse a városát, mikor arra ráömlik a túlvilág.

Az előzetes marha hatásos, köszönhetően többek között a Season of the Witch című nótának (egyébként 1966-ból való, és a Donovan együttes nevét dicséri.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.