A volt konzervgyárban forgat a világsztár

Brad Pitt zombikkal támad Kőbányán!

Az egykori kőbányai konzervgyár épületében fogja forgatni új, World War Z címet viselő zombifilmje több jelenetét Brad Pitt, akivel emiatt könnyen összefuthatunk a főváros X. kerületében a következő hetekben!

Nézze meg: Angelina Jolie első budapesti forgatási napja a Rózsák terén képgaléria

2011.09.24 11:29Kőbánya Info

Brad Pitt ősszel Kőbányára jön, mivel új, "World War Z" címet viselő zombis filmjének akciódús fináléját a kerületben, egy régi konzervgyári épületben fogják forgatni. Max Brooks "A zombi világháború története" című könyvének adaptációja Marc Foster rendezésében és Brad Pitt főszereplésével készül.

Adam Goodman, a film producere elmondta, azért esett Kőbányára a választásuk, mert itt megtalálták a forgatáshoz szükséges két legfontosabb tényezőt: az ideális helyszínt és a megfelelő fogadókészséget. Több ország számos városában voltak, amíg eljutottak Budapestre, ahol szintén hosszas keresgélés során fedezték fel a tökéletes kőbányai épületet.

A producer külön kiemelte Kovács Róbert polgármester szerepét, aki az első pillanattól fogva támogatta az elképzelést. Szerinte a kerület fogadókészsége legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a helyszín. Nem filmbarát környezetben ugyanis nem tudnának dolgozni.

Adam Goodman kijelentette, hogy az eddigi tapasztalatai alapján másoknak is ajánlani fogja forgatási helyszínnek Kőbányát. Véleménye szerint a forgatás hatalmas reklám a kerületnek, hiszen annak ideje alatt a film- és sztárvilág Kőbányára fókuszál majd. A filmnek köszönhetően a kerület felkerül a filmipar térképére.

Brad Pitt egy éve is Budapesten járt (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


A producer arról is tájékoztatást adott, hogy a gyártási terv még alakulóban van, de úgy néz ki, október 10-től november 10-ig tart majd a jelenetek felvétele. A rendező és az operatőr maximalista, a tökéletességre törekszenek minden jelenet, így a kőbányai akciójelenetek felvétele során is. Ez pedig azt jelenti, hogy forgatási időben, azaz sötétedéstől hajnalig, a kerület egyes részein valósághű fegyverropogás és robbanások zaja lesz majd hallható.

Adam Goodman ígéretet tett arra, hogy mindent el fognak követni a hangahatások jelentette kellemetlenségek csökkentése érdekében. Már fel is vették a környéken lakókkal a kapcsolatot, hogy tájékoztassák őket a forgatás esetleges következményeiről, valamint megbeszéljék velük az okozott problémák elhárításának módját. A producer számára fontos, hogy máskor is szívesen lássák őket a kerületben.

A forgatás ideje alatt Brad Pitt családja, így Angelina Jolie is Budapesten fog tartózkodni.

Még több hír Brad Pittről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.