Legfőbb Igazság

Letartóztatták a gyilkos Aum Sinrikjo szekta egyik tagját

Vasárnap letartóztatták az Aum Sinrikjo nevű japán szekta még szabadlábon lévő két körözött tagja közül az egyiket - jelentette a japán média.

2012.06.03 23:06MTI

Az Aum Sinrikjo (Legfőbb Igazság) 1995-ben szarin ideggázt bocsátott a tokiói metróhálózatba, amitől 13 ember meghalt, több mint hatezer pedig különböző mértékű egészségkárosodást szenvedett.

A szekta vezetőjét, Aszahara Sokót halálra ítélték, s jelenleg az ítélet végrehajtására vár. Rajta kívül a szekta mintegy kétszáz tagja kapott büntetést.

A támadás miatt körözött Kikucsi Naokót a Tokiótól harminc kilométerre délkeletre lévő Szagamihara városban vették őrizetbe. A rendőrség nem erősítette meg a letartóztatás hírét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.