Összecsaptak Száleh katonái és az ellenzék

Jemen - Újabb civil áldozat

Szemtanúk szerint életét vesztette egy civil szerdán Szanaa északi részén az Ali Abdalláh Száleh jemeni elnököz hű Köztársasági Gárda és az ellenzéki Szádik el-Ahmár sejk törzsi vezető fegyveresei között kitört tűzharcban.

2011.12.28 14:08MTI

A lövöldözés akkor kezdődött, amikor a béke helyreállításával megbízott katonai bizottság tagjai a belügyminisztérium közelében egy barikád lebontásába fogtak. A tűzpárbajban három további civil megsebesült.
    
A szóban forgó bizottság létrehozásáról annak a politikai alkunak a keretében állapodtak meg a szemben álló felek, amelynek értelmében Száleh elnöknek februárban távoznia kell tisztségéből, és addig nemzeti egységkormány irányítja az országot.
   
Annak ellenére, hogy Jemenben három hete megalakult a nemzeti egységkormány - amelyben fele-fele arányban vesznek részt a volt rendszer vezetői és ellenzéki politikusok - a két fél összecsapásai időnként folytatódnak az arab országban.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.