Négy orosz állampolgár is meghalt

Hatvan iszlamistát gyilkoltak le Jemenben

Az orosz külügyminisztérium közölte: hatvan iszlamista, köztük négy orosz állampolgár halt meg összecsapásokban Jemen északi részén.

2011.12.21 18:08MTI

Az AFP hírügynökség Szanaában úgy tudja, hogy az áldozatok között 15 külföldi iszlamista diák van, feltehetően mindnyájan a dammadzsi Dar al-Hadisz iskolába jártak. A szunnita prédikátorokat képző, fundamentalista  iskola szóvivője 71-re tette a halálos, 165-re a sebesült áldozatok számát; a halottak között négy-hat orosz van, továbbá egy francia, három algériai, egy malajziai, egy szomáliai, de amerikaiak is.
   
Az orosz szaktárca szerint a szélsőségesek az ultrakonzervatív szalafisták és a húszi síiták harcainak áldozatává váltak. A felek között az ősz közepe óta folyamatos az összecsapás Szaada tartományban.
   
A jemeni orosz nagykövetség szerint 36 orosz állampolgár él Szaadában - ők vagy az iszlamista iskola tanulói, vagy családtagok. A diplomáciai képviselet azt állítja, hogy az orosz diákok illegálisan tartózkodnak Jemenben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.