Öt ember meghalt Taizzban

Gyilkos összecsapásoktól véres Jemen

Összecsapások törtek ki csütörtökön a jemeni kormányhadsereg és lázadó törzsek fegyveresei között az ország délkeleti részén lévő Taizzban, és ezekben meghalt öt ember.

2011.12.01 09:32MTI

Taizzi lakosok elmondták a francia hírügynökségnek, hogy a hadsereg szemmel láthatóan el akarja foglalni a lázadóktól a város központját. A harcok éjszaka kezdődtek és csütörtök reggel is tartottak. Egy egészségügyi forrás szerint Rauda negyedben öten meghaltak és húszan megsebesültek, többen súlyosan.
   
Szemtanúk szerint a hadseregnek a város közelébe vezényelt 33. páncélozott dandárja behatolt több negyedbe és számos ponton ádáz ellenállásba ütközött.
   
Taizz a rendszerellenes tüntetések egyik legfőbb színhelye volt az év során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.