Kormánypártiak vs. dezertőrök

Összecsaptak a katonák a jemeni fővárosban

Biztonsági források közölték: a jemeni kormányhoz hű erők pénteken Szanaában dezertőr katonákkal csaptak össze, s a harcban mindkét oldalon meghalt egy ember.

2011.11.25 16:38MTI

A gépfegyverekkel és aknavetőkkel vívott összecsapásban a lemondott Száleh elnök unokaöccse, Jehja Száleh ezredes irányította biztonsági erők és a kormányellenes tüntetők oldalára állt Ali Mohsen al-Ahmar tábornok parancsnoksága alatt álló első páncélos hadosztály vett részt. A két alakulat között a múltban is voltak összecsapások.
   
Ugyancsak pénteken az ország több településén tízezrek tüntettek azért, hogy állítsák bíróság elé Ali Abdalláh Száleh elnököt, aki szerdán alelnöke javára lemondott a hatalomról. A tiltakozók elutasították a hatalomátadást és a korrupciótól a tüntetők elleni erőszakig különböző vádakkal illették Szálehet.
   
A szaúd-arábiai gyógykezelésen tartózkodó politikus egyelőre nem készül haza - közölte Abu Bakr al-Kurbi jemeni külügyminiszter az Al-Vatan című szaúd-arábiai lappal. Nincs meg a dátuma annak, hogy mikor utazik el Szaúd-Arábiából - közölte al-Kurbi, hozzátéve, hogy a lemondott elnök akkor tér vissza Jemenbe, ha a szaúd-arábiai vizsgálatok eredményei biztatóak lesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.