Szatyorban dobják kukába a még élő állatot

Brutális rejtett kamerás felvételek a mekis reggelik tojásairól

Az állatvédő Mercy For Animals leleplező nyomozása buktatta le az amerikai McDonald's tojásbeszállítóját. Az állatokat brutálisan kínozták, élve dobták őket kukába, a tojásokat pedig rothadó tetemek között tárolták.

2011.11.20 12:35ma.hu

A McDonald’s tojásbeszállítója körüli titkos vizsgálódás felfedte a gyorséttermi óriás titkos hozzávalóját: megrázó kegyetlenség az állatokkal szemben – hallható az amerikai ABC News beszámolójában.

Az FDA (Food and Drug Administration) elnevezésű amerikai egészségügyi szervezet „jelentős és súlyos” esetnek minősítette azt, ami az USA egyik legnagyobb tojásüzemében, a Sparboe Farms-nál történt.

A lebuktató videó hatására a gyorséttermi láncnál azt nyilatkozták: soha többé nem rendelnek tojást Amerika legnagyobb farmjától. Érthető, hiszen amit láthatunk a videón, az több, mint kegyetlenség. A magyarországi franchise szerencsére hazai beszállítótól veszi – többek között – a tojást is.

A rejtett kamerás felvételek a Sparboe Egg Farm különböző telephelyein készültek, Iowa, Minnesota és Colorado államban. Minden üzemben a szárnyasokat egyaránt szűk és mocskos drótketrecekbe tömték, ahol egész – rövid és keserves – életüket élték, még arra sem volt lehetőségük, hogy a szárnyaikat kitárják, vagy bármilyen természetes tevékenységet végezzenek.

A munkások rendszeresen leégették a fiatal egyedek csőrét – mindenféle fájdalomcsillapító nélkül, majd ketrecbe dobálták őket, akik pedig elvétették a landolást, a padlón tértek magukhoz. Az egymást agyontaposó csirkék gyakran felismerhetetlenségig eltorzult rothadó tetemeken gázoltak, ezek közé tojták az emberi fogyasztásra szánt tojásokat is.

A videón az is látható, amint egy összekötözött szárnyú állatot az egyik munkás maga körül reptet a levegőben – még saját kollégája is tortúrának nevezte a brutális erőszakot. Gyakran élve nejlonozták be a még élő állatokat, és dobták kukába őket. Szörnyű sérüléseket szenvedtek.

Még a józanész is azt diktálja, hogy a természetes viselkedéshez nélkülözhetetlen alapvető feltételek nélkül – mint például mozgás, nyújtózkodás – szenvedés az állatok sorsa. Az amerikai McDonald's számára szállított csirkéket a legalapvetőbb dolgoktól is megfosztották, mialatt kihasználták őket tojásukért és húsukért.

Az ilyen ketreceket egyébként az Európai Unióban és néhány amerikai államban már be is tiltották, így a Mercy For Animals arra szólította fel az amerikai McDonald's Corporationt, hogy hagyjon fel az ilyen eszközöket és módszereket alkalmazó beszállítók tojásainak felhasználásával.

Sajnos, a tengerentúlon nem ez az első, és nem is az utolsó eset, hogy megrendítő állatkínzásra derül fény, a helyi szabályozások ugyanis lehetővé teszik a kiskapukon való kibújást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.