Ezentúl feltüntetik az ételek kalóriatartalmát

A britek "képébe" vágja az igazságot a McDonald's

Nem menekülhetnek többé a britek az igazság elől: a szigetországban működő McDonald's gyorsbüfék ugyanis e héttől minden egyes étel és ital kalóriatartalmát feltüntetik a hatalmas menütáblákon.

2011.09.05 18:50MTI

A világcég 1200 nagy-britanniai vendéglője csatlakozott a brit egészségügyi minisztérium kalóriafeltüntető kezdeményezéséhez, amelynek célja az elhízás elleni harc és az egészségesebb táplálkozás népszerűsítése - jelentette be vasárnap a gyorsétteremlánc.
   
A hamburgerek és egyéb harapnivalók kalóriaértékére vonatkozó információkat már most is meg lehet nézni a hálózat hivatalos honlapján, vagy a tálcákra fektetett papíralátétek hátulján, de ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államokon kívül működő McDonald's-okban is ilyen szembetűnően fogják feltüntetik a számadatokat.
   
Az étteremlánc hasonló menütáblákat használ New Yorkban is, ahol Amerikában elsőként vezettek be 2008-ban kalóriafeltüntetést előíró törvényt. A brit kezdeményezéshez önkéntesen csatlakozhatnak az éttermek, és a program sikerességét a különböző vállalatokkal való együttműködés is segíti. A kalóriafeltüntetés mellett a McDonald's arra is ígéretet tett, hogy kivonja ételeiből a mesterséges transzzsírokat.
   
A brit programhoz a KFC, a Pizza Hut és a Starbucks is csatlakozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.