Kalória kalória hátán

Elhízatási kártérítést fizet volt alkalmazottjának a McDonald's

Elhízatási kártérítést kell fizetnie egy volt alkalmazottja számára a McDonald's amerikai gyorsétteremláncnak.

2010.10.30 12:20MTI

Az ítéletet Brazíliában hozta egy bíróság, a céget egy volt egységvezetője perelte be azon az alapon, hogy 30 kilót hízott, míg a McDonald's-nál dolgozott, mert úgy érezte, kötelező megkóstolnia minden nap a termékeket, hogy megbizonyosodjon azok megfelelő minőségéről.

A kóstolás kötelességszerűségét a cég vevőknek álcázott ellenőreitől való félelem táplálta - mondta a bíróságnak a 32 éves férfi, aki azt is munkaadója szemére vetette, hogy az ingyen ebédet ajánlott fel dolgozóinak, amivel további kalóriabevitelre csábított.

A bíróság első fokon helyt adott a felperes kárigényének: 3,7 millió forintnyi összeget ítélt meg. A McDonald's még fellebbezhet.

A férfi egyébként 12 évig dolgozott az étteremláncnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.