Aki nem akart fizetni, azt megöléssel fenyegették

Vádemelés az arlói uzsorások ellen

Vádemeléssel zárta a rendőrség a nyomozást azzal a három arlói emberrel szemben, akik 30-50 százalékos kamatra adtak kölcsönt nehéz anyagi helyzetben élők számára.

2013.05.06 13:43Havariapress

2011. április 13-án fogtak el az ózdi rendőrök két arlói férfit és egy nőt, akik 30-50 százalékos kamatra adtak kölcsönt környezetükben élő, nehéz anyagi helyzetben lévő embereknek.

A három uzsorást a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozás adatai szerint volt olyan, aki 2007-ben az uzsorásoktól felvett 50 ezer forintra 1 millió 200 ezer forintot fizetett vissza. Aki nem akart fizetni, azt megöléssel fenyegették.

A házkutatás során az uzsorásoktól lefoglaltak több olyan füzetet, amelybe a kiadott kölcsönöket és a visszafizetendő összegeket jegyezték fel, valamint ékszereket, és különböző fegyvereket is, légpuskát, kést, fokost, nyílpuskát és sokkolót, a melyekkel az adósokat fenyegették.

A rendőrség a nyomozást a napokban lezárta, és az üy ratanyagát vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.