Tartani kellett a fegyveres ellenállásuktól

Terrorelhárítók kellettek az uzsorások elfogásához

Nagyobb értékű lopással, uzsorázással, zsarolással gyanúsítják egy napokban elfogott piliscsabai család tagjait. A környékbelieket rettegésben tartó család tagjait a terrorelhárítók fogták el, mert tartani lehetett a kardokkal, más fegyverekkel rendelkező bűnözők ellenállásától.

2013.01.09 16:10HavariaPress

Nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indult nyomozás a piliscsabai család tagjaival szemben.

A gyanú szerint a 17 és 18 éves testvérpár, valamint 38 éves apjuk egy 29 éves piliscsabai és egy 22 éves táti férfival együtt követett el többször fémlopást.

A nyomozás során kiderült, hogy a család uzsorázott is. A környékbelieket, s főleg adósaikat rettegésben tartották, a jókora kamattal terhelt kölcsönöket életveszélyes fenyegetések mellett, erőszakos cselekményektől sem visszariadva szedte be áldozataitól a családfő. A 38 éves férfi ellen zsarolás miatt folyik eljárás.

A budaörsi nyomozók kiderítették, hogy a család fegyvereket, kardokat tart, ezért elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. A két fiút és apjukat az elmúlt hétvégén, társaikat kedden fogták el. A korábban elfogott három gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, a kedden elfogottak egyike őrizetben van, a másik férfi szabadlábon védekezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.