50 százalékos kamattal szedte vissza a pénzt

Előzetesben az arlói uzsorás

Előzetes letartóztatásban van az a férfi, akit súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással gyanúsít a rendőrség. Az arlói uzsorás négy éven keresztül folytatta bűnös tevékenységét a borsodi nagyközségben.

2013.02.08 11:05Havariapress

Az ózdi rendőrök kedden fogták el a férfit. A házkutatás során az egyébként rendszeresen szociális segélyt felvevő férfitől egymillió forintot foglaltak le a nyomozók.

A gyanú szerint 2009-től tevékenykedett uzsorásként a férfi. Helyieknek adott rendszeresen pár ezer forintos kölcsönt, majd a pénzt - gyakran súlyos fenyegetéssel - 50 százalékos kamattal szedte vissza. A pénz behajtását saját maga végezte a szociális segélyek érkezésekor.

A gyanúsított lakásán megtartott házkutatás során a rendőrség lefoglalt közel egymillió forint készpénzt, arany ékszereket, ingatlan tulajdoni lapokat, valamint egy füzetet, amelyben az adósok nevei, s pénzösszegek szerepelnek.

A férfit elfogása után őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.