Hét ember ellen

Hajdú-bihari uzsorások ellen javasol vádemelést a rendőrség

Hét ember ellen javasol vádemelést a rendőrség, azzal gyanúsítják őket, hogy pénzt és élelmiszert aránytalanul magas kamattal kölcsönöztek nehéz helyzetben élőknek a Hajdú-Bihar megyei Komádiban.

2012.10.12 15:59MTI

Vezendi Jánosné tájékoztatása szerint az ügyben tavaly júliusban indult büntetőeljárás. A rendőrség akkor négy helyi lakost vett őrizetbe, őket nem sokkal később előzetes letartóztatásba helyezték.

Egy 34 és egy 46 éves nő, valamint egy 30 és egy 49 éves férfi a lakókörnyezetében rossz anyagi helyzetben lévő családoknak havonta akár több alkalommal is ezer és húszezer forint közötti összegű hitelt adott, ám a pénz dupláját kellett visszafizetni.

A gyanúsítottak nemcsak pénzt, hanem élelmiszert is kölcsönöztek, amiért a kiskereskedelmi árnál aránytalanul magasabb összeget számoltak fel. A sértettek közül többen nem voltak képesek kilépni az így keletkezett adósságcsapdából.

Az ügyben később két nőt és egy férfit is meggyanúsítottak a nyomozók, ők szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség uzsora-bűncselekmény és zsarolás gyanúja miatt javasolt vádemelést az ügyészségnek - közölte Vezendi Jánosné.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.