Négyen kerültek előzetesbe

Rács mögött az ózdi uzsorás-család

Uzsorásokra csaptak le a rendőrök Ózd Somsály nevű városrészében a napokban. A négy gyanúsítottat - egy család tagjait - a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

2013.04.25 16:46Havariapress

Április 19-én csaptak le az ózdi rendőrök a somsályi városrészben tevékenykedő uzsorásokra. A négy gyanúsítottat - egy 51 és egy 26 éves nőt, valamint egy 31 és egy 33 éves férfit - lakóhelyükön fogták el. A család tagjait súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással, s más bűncselekményekkel gyanúsítják. 

A gyanú szerint huzamosabb ideje, különböző pénzösszegeket adtak kölcsön lakókörnyezetükben élő személyeknek. A kamatos kamattal növelt törlesztéseket gyakorta veréssel fenyegetve csikarták ki áldozataiktól. A pénzek beszedését a családi pótlék, a szociális segélyek és a nyugdíjak érkezésének idejére időzítették. 

Az őrizetbe vett uzsorásokat - tekintettel cselekményük súlyára - a bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.