Nyomoznak a rapper egyik dalszövege miatt

Dopeman elszabta a Himnuszt

Nyomozást rendelt el nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt a VII. kerületi ügyészség.

2011.12.07 16:59MTI

Ezt közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azzal összefüggésben, hogy a hvg.hu - RTL Klubra hivatkozó - beszámolója szerint tizenöt feljelentés alapján vizsgálódnak a Dopeman művésznevű előadó "himnusza" miatt.
   
A szóvivő közlése szerint a nyomozást a VII. kerületi rendőrkapitányság folytatja.
   
"B...szd meg az Orbánt, b...szd meg a kormányt, b...szd meg az MSZP-t és a Gyurcsányt" - idézi a hírportál Dopeman számának kezdősorát. Mint írták, a rapper, polgári nevén Pityinger László szerint az volt a cél, hogy megénekelje, mit érez egy "átlag magyar". A portál minősítése szerint a trágár himnuszba a magyar Himnusz szövegének egyes sorait is beleszőtték.
   
Arról, hogy az ügyészség nyomozást rendelt el, a Facebook közösségi portálon az előadó is beszámolt azzal a megjegyzéssel, hogy ez őt magát is meglepte.
   
Az index.hu arról írt, hogy egy "szélsőjobbos portál" buzdította olvasóit feljelentésre a rapszámmal kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.