Xerox

Lassul a nyomtatópiac szűkülése az idén

A régióban tavaly az előző évihez képest 4 százalékkal csökkent a nyomtatók darabszám szerinti forgalma és 13 százalékkal a piac értékesítési árbevétele.

2013.04.30 14:56MTI

A régióban és Magyarországon is esett tavaly a nyomtatók forgalma, bővülés idén sem lesz, de a visszaesés üteme lassul, a verseny pedig nő, amihez a Xerox felhő alapú és mobil eszközöket támogató egyedi dokumentumkezelési megoldáscsomaggal igazodik - ismertette Udvardi Gábor, a Xerox Magyarország marketing vezetője sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A forgalom részben azért csökkent, mert a vállalati szektor, különösen a kkv szektor egyre kevesebbet költ informatikai kiadásokra, részben pedig azért, mert a nyomtatók piacán emelkedett a használt és az utángyártott készülékek részaránya a beszerzésekben.

A régióban tavaly az előző évihez képest 4 százalékkal csökkent a nyomtatók darabszám szerinti forgalma és 13 százalékkal a piac értékesítési árbevétele. Magyarországon darabszám szerint 32 százalékkal, értékesítési árbevétel szerint pedig 23 százalékkal csökkent a piaci forgalom tavaly - mondta a marketing vezető.

Az idei első negyedéves előrejelzések szerint a régióban 10 százalékos, Magyarországon viszont csak 2,9 százalékos csökkenés várható a darabszám szerinti eladásokban.

Ugyanakkor a mobil eszközök és a mobil internet töretlen térnyerésének köszönhetően az utóbbi években rugalmasabb lett a munkahely fogalma is.

A GfK Hungária kimutatása szerint az okostelefonok kétszámjegyű százalékos növekedési üteme mellett jelenleg már 340 ezer táblagép van használatban Magyarországon és ebből minden ötödiket már munkavégzésre is használnak.

A Xerox ConnectKey nevű irodai megoldáscsomagja a helyhez kötött munkahellyel megegyező adatbiztonsági feltételek mellett biztosít lehetőséget a munkavégzésre - mondta Udvardi Gábor.

A rendszer egyúttal a Cisco TrustSec hálózati hitelesítő megoldásának integrálásával teljes körű adatvédelmet biztosít. "A felhasználók kötöttségek nélkül, bárhol, bármikor és a legnagyobb biztonságban élhetnek a dokumentumkezelési megoldásokkal" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.