FreeFlow® Photo Automation Tool

Villámgyors fotónyomtatás a Xerox új szoftverével

A Xerox új szoftvert vezetett be a piacra, amely jelentősen leegyszerűsíti a fényképes kiadványok, például üdvözlőkártyák, fotóalbumok és naptárok elkészítését.

2009.04.08 09:30ma.hu

A jelenleg a Xerox iGen3 és iGen4 nyomdagépeken rendelkezésre álló technológia hamarosan a vállalat többi nyomdai berendezésén is elérhető lesz. A kiskereskedők, fotólaborok és kereskedelmi nyomdák számára tervezett FreeFlow® Photo Automation Tool több mint 50 sablont tartalmaz a fényképes kiadványok gyártása során jelentkező leggyakoribb munkafolyamatokhoz.

A szoftver automatikusan elvégzi a színkezelést és kiválasztja a megfelelő papírtípust is, előkészítve az anyagot a nyomtatásra. A megoldás gazdaságos és egyszerű munkafolyamatokat kínál a piacra belépő szolgáltatók, illetve a nyomtatási profiljukat bővíteni szándékozók számára is. Az InfoTrends iparági kutatócég előrejelzései szerint az Amerikai Egyesült Államokban a fényképes kiadványok piaca – beleértve a fotóalbumokat, naptárakat és különleges fényképes nyomtatványokat – 2008 és 2013 között 22 százalékkal fog nőni, meghaladva a 2,5 milliárd dolláros árbevételt.1

A fényképes kiadványok piacán tevékenykedő ügyfeleink számára komoly kihívást jelent a nyomtatványok előállításához szükséges műveletek manuális végrehajtása. A nyomdák jó haszonnal értékesíthetik fotószolgáltatásaikat, de az időigényes beállításokon sokat veszíthetnek. A Xerox szoftvere megspórolja számukra ezeknek a lépéseknek a legnagyobb részét, mindemellett kiváló nyomatminőséget biztosít” – mondta Dobay Csaba, a Xerox Magyarország Kft. igazgatója.

A fotónyomtatványok elkészítése alapvetően sok időt és szakértelmet igénylő munka. A szolgáltatók számozzák meg és rendezik el az oldalakat, állítják be a színeket, választják ki a papírfajtát és -méretet, majd nyomtatásra bocsátják az anyagot. A FreeFlow Photo Automation Tool ezeket a lépéseket iktatja ki, így a nyomtatás előkészítése egyszerű és villámgyors lesz. A jelenleg a Xerox iGen3® és iGen4™ nyomógépeken elérhető FreeFlow Photo Automation Tool-t úgy tervezték, hogy a Xerox-partnerek fotóelőkészítő szoftvereivel együtt lehessen használni.

Az ügyfelek online vagy pultnál leadott megrendeléseit az új megoldás a feladatkezeléstől a nyomtatásig végigkíséri és segíti azáltal, hogy a szolgáltatónál rendelkezésre álló digitális nyomdagépre és befejezési funkciókra szabott, nyomtatásra kész állományt biztosít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.