Gyorsabb hálózati funkció, kedvezôbb áron

Képek az ultravékony készülékről: Az Apple bemutatja az iPhone 3G modellt

Az Apple a WWDC 2008 fejlesztôi konferencia megnyitóján bemutatta az iPhone 3G modellt, mely az iPhone forradalmian új kezelôfelületét és szolgáltatásait 3G hálózati támogatással, beépített GPS vevôvel és az új szoftvernek köszönhetôen Microsoft Exchange ActiveSync támogatással egészíti ki.

Képek az ultravékony 3G-s Iphone-ról képgaléria

2008.06.11 13:42ma.hu

Az iPhone platformra már több száz alkalmazás is készült, a közelmúltban kiadott, már több mint 250.000 példányban letöltött fejlesztôi környezetnek (iPhone SDK) köszönhetôen. Az új iPhone modell rendkívül kedvezô áron kerül piacra, elôször július 11-én 22 országban, majd az év végére már több mint 70 országban, így Magyarországon is. 

Alig egy évvel az iPhone születése után most bemutatjuk az új iPhone 3G modellt, mey kétszer gyorsabb hálózati elérést kínál, rendkívül kedvezô áron, -mondta el a konferencia megnyitóbeszédében Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. “Az iPhone 3G támogatja a Microsoft Exchange ActiveSync rendszereket, hihetetlenül jó programokkal egészíthetô ki és az év végére már több mint 70 országban megvásárolható lesz."
 
Az iPhone 3G gyors internet-hozzáférést biztosít a négysávos GSM és háromsávos HSDPA adatkapcsolatnak köszönhetôen, de támogatja még az EDGE és Wi-Fi hálózatokat is ‹ önmûködôen kiválasztva közülük az éppen hozzáférhetô leggyorsabbat. Az új iPhone 3G ezen felül könnyebbé teszi a hang- és adatkapcsolatok párhuzamos kezelését is, így akár telefonbeszélgetés közben is elérhetôk hálózati szolgáltatásai.
 
A jelentôs mértékben továbbfejlesztett iPhone 2.0 szoftver új szolgáltatásainak, így például a Microsoft Exchange ActiveSync és Cisco IPsec VPN támogatásnak, valamint az iPhone SDK-ra épülô független fejlesztéseknek köszönhetôen az új iPhone 3G jól illeszkedik a vállalati IT infrastruktúrába is. 

Az iPhone SDK lehetôvé teszi a fejlesztôk számára, hogy kihasználják az iPhone döbbenetes Multi-Touch felhasználói felületét, animációs technológiáit, gyorsulásmérôjét, GPS-vevôjét saját alkalmazásaikban, a világ legerôsebb mobil platformját létrehozva.

Az új App Store szolgáltatásnak köszönhetôen az iPhone felhasználói közvetlenül a készülékre tölthetnek majd le számtalan programot az éppen hozzáférhetô 3G vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül. Egyes szoftverek ingyenesek, míg mások on-line fizetéssel vásárolhatók meg. Az App Store képes értesítést küldeni az egyes szoftverek használói számára, ha újabb frissítés jelenik meg. Indulásakor az App Store 62 országban lesz elérhetô. 

Sok egyéb izgalmas új szolgáltatás mellett az új iPhone 2.0 szoftver képes térképek kezelésére, GPS támogatást nyújt, új funkciókkal lett felvértezve az e-mail üzenetek tömeges kezelése és a tartalom szerinti keresés céljából, valamint tudományos számológépet is tartalmaz már. Az iPhone 3G elképesztô 10 órás beszélgetési idôt kínál 2G hálózatokon, 5 órát 3G hálózatokon, akár 6 óra mobil web-böngészést illetve 7 óra videó-lejátszást tesz lehetôvé. 

Az iPhone 3G funkcióit jól kiegészíti az új MobileMe szolgáltatás, mely fejlett internetes levelezést, valamint hálózati naptárat, címtárat és webes galériát kínál. Az MobileMe szolgáltatásnak köszönhetôen az e-mail üzenetek is önmûködôen, azonnal továbbítódnak az iPhone 3G készülékre, nem kell a levelek letöltését a felhasználónak kezdeményeznie; ugyanígy a naptár-bejegyzések és a megosztott címtárak is azonnal frissülnek. 

Az 1970-es években az Apple robbantotta ki a személyi számítógépek forradalmát az Apple II modellel és újraformálta az iparágat 1984-ben, az elsô Macintosh számítógéppel. Ma az Apple iparág-vezetô szerepet tölt be díjnyertes számítógépei, a Mac OS X operációs rendszer, valamint az iLife és professzionális szoftverei által, a digitális zenei élet meghatározó szereplôje lett az iPod hordozható zenelejátszónak és az iTunes zeneboltnak köszönhetôen, és forradalmasítja a mobil kommunikációt az iPhone segítségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.