Új Apple-szabadalom: megújul az iPhone?

Két érintőképernyővel jön a kagyló-iPhone?

Az Apple által frissen levédett szabadalom alapján nem kizárt, hogy a cég kagylótelefonnal készül újra meghódítani a vásárlókat. De az is lehet persze, hogy csak hülyítik a népet. De a kagylóforma, dupla érintőképernyős telefon ötlete semmiképp sem rossz.

2008.03.18 14:45ma.hu

Szemfüles netezők találtak erre az Apple által levédett szabadalomra, ami elég egyértelműen egy mobiltelefon újszerű vezérléséről szól: egy kagylófon, két érintőképernyővel. Más kérdés, hogy az Apple szabadalmai nem gyakran valósulnak meg - az ötlet azonban érdekes. Amennyire azt ki lehet hámozni, szokás szerint új, frappánsnak mondható megoldásokról van szó.

A készüléknek két multitouch érzékelője van, mindkettő a telefon - nevezzük így - alsó részén. Csukott állapotban a teefon úgy viselkedik, mint a most kurrens iPhone-ok. Kinyitva csak az alsó rész érintésérzékelős, a felső rész egyszerű kijelzőként üzemel.

Ebből pedig érdekes új szolgáltatásokra lehet következtetni: ha egy számot rajzolunk az érzékelőre, az megjelenik a kijelzőn, megjelenhet a hagyományos tárcsázás szimulációja, esetleg a T9 támogatása, vagy (egyelőre nehezen elképzelhető helyzetben) egyszerre mindkét kijelző lehet aktív.

Vagy bármi más, ha lesz belőle valami.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.