SUN-Apple közeledés

Mégsem olyan elavult: jön a Java az iPhone-ra

Bár Steve Jobs korábban elavultnak nevezte a Javát, úgy tűnik, változott az Apple álláspontja: mégiscsak elérhető lesz a Sun programkörnyezete iPhone-ra is. Vagy csak a Sun erőszakos - ki tudja. Lényeg, hogy a csodatelefonon is gőzölöghet majd a bizonyos kávéscsésze.

2008.03.11 09:20ma.hu

A Sun Microsystems bejelentése szerint megírják iPhone-ra és iPod Touchra is a Javát - ami nem cseng teljesen egybe Steve Jobs egy korábbi kijelentésével (miszerint a Java elavult, nem lesz iPhone-on), de ez legyen a két cég baja.

A szoftver alapja a főként játékokhoz és némely üzleti alkalmazáshoz használt Java Micro Edition lesz, de készül Virtual Machine is az iPhone 2-0-ás programcsomagjához is. Az alkalmazás külső fejlesztésként az Appstore-on jelenik meg, így a felhasználók egyéni döntése lesz, kell-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.