Ereszt az iPhone-lufi

Csökkentő Apple-ambíciók: nem kapkodnak az iPhoneért

Bár Steve Jobs fölöttébb büszkén beszélt az iPhone eladásairól, úgy tűnik, a cégtől távolabb állók már kevésbé látják optimistán az Apple helyzetét. Épp fele annyira népszerű az okostelefon Európában, mint azt az Applenél tervezték.

2008.01.28 13:42ma.hu

A T-Mobile bejelentései (és a távol-keleti gyártóktól kiszivárgó pletykák) szerint nem elég népszerű Európában az iPhone. Németországban (hasonlóan a francia adatokhoz) eleddig mintegy hetvenezer darab kelt el a forradalmiként hirdetett készülékből - ami ahhoz képest, hogy eredetileg 200 ezret terveztek értékesíteni, nem túlzottan nagy szám. A T-Mobile persze most is azt mondja, hogy ez a legjobb eladásokat produkáló multimédiás telefon (naná, miért is mondana mást?).

Ezzel együtt az Apple diszkréten felére csökkentette az első negyedévre előirányzott eladásait. A tjavani beszállítók már korábban is pedzegették, hogy jó esetben csak a tervezett kétmillió készülék felén sikerül túladni.

A viszonylagos sikertelenség oka a készülék tudása lehet (a dizájn bejött, azt már mindenki nyúlja): sokan úgy gondolják, hogy hamarosan be kell jelenteni a 16 gigabájt memóriával szerelt UMTS/HSDPA képes második verziót, mert közben a konkurencia nagyobb tudású telefonjai leelőzhetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.