Legális törés az iPhonehoz

Már komoly cégek is hackelik az iPhone-t

Eljött a termék, ami az iPhone- korlátok letörésének első nyilvános és hivatalos bizonyítéka. Kütyüvonalon fölöttébb erős cégtől érkezik az apró kiegészítő, ami tetszőleges SIM-kártyával használhatóvá teszi az Apple csodatelefonját.

2008.01.29 14:50ma.hu

A SIM-lock kivédésére korábban is számos módszer létezett, néhány éve még féllegalitásban árult forradalmi jelentőségű újdonság volt a kis illesztő, ami egy telefonnal két SIM-kártya használatát tette lehetővé, de olyat még nem láttunk, ami másik kártyának álcázta volna azt, amit elhelyeztek benne. Ettől persze még létezhetett.

Most viszont egy neves cég, a kütyük és vitatható értelmű bígfyók terén már bizonyított Brando állt elő egy aprósággal, ami viszonylag kényelmes iPhone-használatot tesz lehetővé, mindenféle sötét hackek nélkül is.

A kis sárga okosság fölöttébb frappáns ötletet valósít meg: a SIM alá helyezett fólián lévő kontroller diszkréten azt súgja a telefonnak, hogy a chip az AT&T-től származik (naná, ki mástól, tessék nyugodtan használni).

Így tetszés szerinti SIM használható a készülékhez, anélkül, hogy Steve Jobsék büntető kedvét vívnák ki vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.