Jobb a Google, mint az Apple

Az iPhone megverésére készül a Google

Magabiztosak a Google-nál mobilvonalon. Nem is különösebben titkolják, hogy az Android platformban sokkal több lehetőséget látnak, mint az iPhone-ban, úgyhogy az ő rendszerük hamarosan leelőzi a nagyon is őrzött Mac-kismacskát.

2008.03.15 10:25ma.hu

Rich Miner, a Google mobilügyekben feleős vezetője nemrégiben kijelentette: lényegesen nagyobb potenciális piaca van az Androiddal vezérelt készülékeknek, mint az iPhone.nak. És igaza is van: több gyártó is rámozdul a mobiloprendszerre (olyan nevek, mint a HTC, a Samsung, a Motorola, és az LG), ráadásul földrajzi és egyéb korlátai sincsenek a platform terjedésének, szemben a szigorúan licencelt Apple-fonnal.

Ráadásul Miner úgy véli, az Androidra fejleszteni is egyszerűbb: látta az iPhone SDK-ját, és úgy véli, az ő platformjukban vannak olyan lehetőségek, amik az OS X-származékban nem. Ráadásul az Android fejlesztői dokumentációjára eddig 750 000 emebr volt kíváncsi, az Apple-ére csak százezer (igaz, négy nap alatt, ráadásul már korábban is születtek megoldások arra, hogy külső programokat futtassanak rajta...).

Azt azért a békesség kedvéért hozzátette, hogy fejlesztőként ő mindkét platformra megírná alkalmazásait - bár persze akkor is sokkal több Androidot futtató mobil lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.