Már a Captcha sem véd

Pornóverte Google Groups

Obszcén képek és videók tűntek fel Google Groups lapokon, s rosszindulatú szoftver is kíséri őket. Üzletről van szó - állította blogcikkében egy szakértő -: a lapok haszon reményében más pornósite-okat reklámoznak.

2008.03.07 16:08ma.hu

Jóllehet nem minden lap mutat rosszindulatú site-ra, vannak köztük olyanok, amelyek veszedelmes helyre viszik az óvatlan látogatót. Ez esetben az áldozat kodeknek álcázott trójait kaphat a gépére, s ha telepíti is azt, akkor VirusHeat fertőzés az eredmény - írja a Virusbuster hírlevele az InformationWeek hírére hivatkozva.

A Google Groups ingyenes online vitafórum, amely minden Google-fiók tulajdonos előtt nyitva áll. A Google Captchával igyekszik megakadályozni, hogy spammerek rosszindulatú céljaikra automatikus eszközökkel hozzanak létre fiókokat. Közelmúltban napvilágot látott elemzések szerint azonban a számítógépes bűnözők olyannyira fejlesztették módszereiket, hogy már minden ötödik Captchát sikerül feltörniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.