Új Canon Pixma Pro-1

A3+ nyomtató a fényképészek számára

A 12 különböző tintát használó, A3+ méretű nyomatok készítésére alkalmas nyomtató külső kialakítását az EOS család ihlette.

2011.10.26 16:31Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A 12 tintás rendszer jelentősen növeli a színtartományt, az új Chroma Optimizer technológiával együtt pedig teltebb fekete színt és egyenletes fényességet biztosít a felhasználók számára. Az öt monokróm tintával professzionális minőségű fekete-fehér nyomatok készíthetők: az árnyékos és a világos területek részletessége kitűnő, a színárnyalatok átmenetei egyenletesek, a szemcsésség pedig alacsony. Az új generációs Lucia pigmentalapú tintáknak köszönhetően a képek tartósak, így akár értékesítésre vagy kiállításra is alkalmasak.

A Pixma Pro-1 1200 ppi bemeneti felbontást támogat – amely a Pixma Pro modellek előző generációinak kétszerese – így megbirkózik a professzionális fényképezőgépek egyre növekvő pixelszámával, és akár 4800x2400 DPI felbontású nyomatok készítésére is alkalmas. Az új optimális képgeneráló (OIG) rendszer a fénykép színeinek elemzése után kiszámítja az ideális tintakombinációt és a tintacseppek térfogatát, amelyeket a Canon Fine nyomtatófeje a 12 288 fúvóka segítségével pontosan elhelyez a papíron.
 
Az OIG rendszer bármely nyomtatási mód és papírtípus használata esetén biztosítja a színhűséget, a természetes színátmeneteket és az egységes fényességet. A csatornánként 16 bites nyomtatásnak köszönhetően a színátmenetek a színes és monokróm képeken egyaránt finomabbak lesznek. Az új Pixma Pro-1 három színes üzemmódot kínál a felhasználók számára: az új színesfotó-nyomtatási mód friss kék és zöld árnyalatokkal, a lineáris mód pedig lineáris színgörbék segítségével adja vissza a színeket. Az ICC profilok üzemmód segítségével a felhasználók papírspecifikus profilokat is használhatnak, vagy sajátokat hozhatnak létre.

Kereskedelmi színvonalú termelékenység

A Pixma Pro-1 körülbelül 3 perc alatt készít el egy kiállítási minőségű nyomatot, amely a Pixma Pro9500 MkII esetében 7 perc 55 másodperc volt. A Pixma Pro-1 típushoz leginkább hasonlító modellnél 2,5-szer nagyobb kapacitású tintatartályok biztosítják, hogy a készülék tintacsere nélkül is minél tovább használható legyen. A nyomtató mindkét oldalán elülső nyitható panelek találhatók, amelyeknek köszönhetően a tartályok egyszerűen elérhetőek. A hátsó tálcában akár 20 lapnyi fotópapír, míg a kézi adagolónyílásban akár 356 mm (14”) széles fotópapír és művészeti célokra készült nehezebb papír is elhelyezhető.
 
A cseppek térfogatának valósidejű vezérlése stabilizálja a színsűrűséget és a tinta sűrűségét, amely azt eredményezi, hogy a színek ugyanúgy jelennek meg minden nyomaton. Az Ethernet kapcsolat garantálja, hogy a Pixma Pro-1 hálózaton keresztül megosztható legyen.

Egyszerűsített munkafolyamat és professzionális színszabályozás

A Pixma Pro-1 nyomtatóhoz tartozó Easy-PhotoPrint Pro beépülő szoftver lehetővé teszi a nyomtató egyszerűbb beállítását és a kötegelt nyomtatást. A modell támogatja a teljes Adobe Photoshop termékcsaládot valamint a Canon Digital Photo Professional szoftvercsomagot is. A nyomtató automatikusan kiválasztja az egyes Canon papírokhoz megfelelő ICC profilt, az ismert gyártók művészi célra használható papírjaihoz pedig az ICC profilok nagyobb választéka is elérhető.
 
A letölthető Colour Management Tool Pro szoftver támogatja az x-rite színkezelő eszközöket – mint például a Colour Munki Photo és a Colour Munki Design termékeket – valamint az egyéni ICC profilok létrehozásával optimális nyomtatási minőséget biztosít a felhasználók számára. A Pixma Pro-1 modellben található környezetifény-korrekció funkció segítségével a felhasználók kiválaszthatják, hogy a nyomat milyen megvilágítás mellett lesz kiállítva. A nyomtató ezután automatikusan beállítja a színeket, így a különböző megtekintési körülményeknek megfelelően a lehető legjobb színhűséget biztosítja a felhasználók számára.
 
A Pixma Pro-1 2011 novemberétől lesz elérhető Európában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.