Világújdonság a szupernyomtató

A digitális nyomtatás új csúcstermékét fejlesztették ki a veszprémi egyetemen

Világújdonságnak számító ipari címkenyomtatót fejlesztettek ki a veszprémi Pannon Egyetemen: a Speedstar 3000 névre keresztelt nyomtató percenként hatvan oldal nyomtatására képes, ezzel háromszor gyorsabb, mint a piacon jelenleg kapható leggyorsabb nyomtató.

2011.02.20 09:40MTI

Az egyetem műszaki informatikai karának közleménye szerint az intelligens nyomtató elektronikus egységeit és szoftverét Juhász Zoltán vezetésével dolgozták ki, a 70 ezer fúvókából álló nyomtatófejet pedig az amerikai Memjet Inc. gyártja. A csomagolóiparban és a logisztikában használatos címkék - egyebek mellett vonalkódok - nyomtatására kifejlesztett Speedstar 3000 készüléket Esztergomban gyártja az Own X Kft., amely az idei évre háromezer nyomtatóra kapott megrendelést a világ számos országából.

Az ausztrál-amerikai-magyar tudományos és technológiai együttműködés eredményeképpen kifejlesztett nyomtató - amelynek a sorozatgyártása a héten kezdődött - változó tartalommal, minden eddiginél olcsóbban képes nagy felbontású színes képek nyomtatására.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.