Környezetkímélő nyomtató a láthatáron

Gazdaságosan, gyorsan, szépen és ráadásul két oldalon nyomul az új nyomtató

A sokoldalú tintasugaras nyomtató gyorsan készít nagy nyereségtartalmú egy-és kétoldalas nyomatokat - ráadásul a kiskereskedők CO2-kibocsátását is csökkenti.

2009.09.24 13:33ma.hu

A HP ma bemutatott, iparági szinten is egyedülálló nyomtatási rendszerével a kiskereskedők kibővíthetik helyben nyújtott fotószolgáltatásaik kínálatát, javíthatják azok minőségét, és nagyobb szeletet hasíthatnak ki maguknak a fényképes termékek egyre bővülő piacából.

A HP Photosmart ML1000D Minilab nyomtató az első száraz technikával dolgozó tintasugaras minilabor, amely egy rendszeren belül képes hagyományos egyoldalas fotónyomatokat és duplex albumoldalakat vagy naptárakat előállítani a kiskereskedelmi környezetben.

A minilaborral a kiskereskedők javítani tudják működésük hatékonyságát: számottevően csökkenthetik energiafogyasztásukat, kiiktathatják a veszélyes vegyi anyagok és a víz használatát, sőt munkaerőköltségeiket is mérsékelhetik. Változatlan vagy kisebb létszámmal kínálhatnak nyomtatási és fényképes termékeket a hagyományos fotókidolgozási szolgáltatások mellé, ami éves szinten akár két-háromszoros növekedést is hozhat árbevételükben.

A különálló egységként vagy a HP Photo Center megoldás részeként használható HP Photosmart ML1000D Minilab nyomtató a díjnyertes HP Retail Publishing Solutions portfólió legújabb tagja.

Tekintve, hogy egyedül a fotóalbumoknál a kereslet megkétszereződése várható 2008 és 2013 között Nyugat-Európában,a HP értékes lehetőséget kínál a kiskereskedőknek részesedésük növelésére ezen a jövedelmező, és gyorsan bővülő piacon.

Az ágazat leggyorsabb, legsokoldalúbb és leghatékonyabb minilaborja csupán egy példa a HP végfelhasználók és kiskereskedők számára egyaránt izgalmas megoldásaira” – nyilatkozta Michael Diehl, a HP EMEA Képalkotási és Nyomtatási divíziójának kiskereskedelmi kiadványkészítési megoldásokért felelős igazgatója. „A HP Photosmart ML1000D Minilab nyomtatóval a kiskereskedők egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy az ügyfelek igényeinek kielégítésével növeljék piaci részesedésüket – és bármikor perceken belül elkészítsék számukra a megrendelt laborminőségű nyomatokat vagy fényképes termékeket.

Gyorsabb, sokoldalúbb megoldás

A HP Photosmart ML1000D Minilab nyomtató óránként 1500 nyomat sebességgel készít laborminőségű fotókat 16 egyoldalas nyomatméretben és a két leggyakoribb kétoldalas fotókönyv-méretben. Jelenleg ez a piacon kapható leggyorsabb és legsokoldalúbb, száraz tintasugaras technikával dolgozó minilabor. Különleges fejlesztésű tinták és papírok használatával készített egyoldalas nyomatai vízállóak, nem maszatolódnak, nem fakulnak, és több mint 200 éven át megőrzik élénk, pontos színeiket.

A matt és fényes felületű egy- és kétoldalas fotókönyv- illetve naptárnyomtatáshoz készült HP Photosmart ML1000D Minilab nyomtatóval az ügyfelek kényelmesen és gyorsan hozzájuthatnak nyomataikhoz, és kiskereskedelmi viszonyok közt először rendelhetnek perceken belüli átfutással elkészülő, kifogástalan minőségű albumoldalakat.

A HP Photosmart ML1000D Minilab üzemeltetői számára további előnyt jelent a nyomtató fejlett állapotfigyelő rendszere, amely figyelmeztet a kellékanyagfeltöltésre, automatikusan kalibrálja a színeket és önjavító jellemzőket is tartalmaz. Az egyszerűbb karbantartásnak köszönhetően az üzletek dolgozóinak kevesebbet kell az eszközökkel bajlódniuk és több időt fordíthatnak az ügyfelek kiszolgálására és az eladásösztönzésre.
A HP Photosmart ML1000D Minilab nyomtató fontos mérföldkő a HP abbéli törekvésében, hogy a hagyományos, analóg rendszerektől a digitális megoldások felé mozdítsa el a képalkotási és nyomtatási szektort - és egyben környezetvédelmi elkötelezettségének is eleget tegyen.

A minilabort használó kiskereskedők jelentősen csökkenthetik energiafogyasztásukat, és teljes mértékben kiiktathatják a veszélyes vegyi anyagokat és a vizet a nyomatkidolgozásból. Ha ezüsthalogenides rendszerek helyett HP Photosmart ML1000D Minilab nyomtatóval dolgoznak, 64 százalékos energiamegtakarításra, és átlagosan 3000 literrel alacsonyabb folyékony vegyi hulladék és víz kibocsátására számíthatnak évente.

A minilabor kellékanyagai egyszerűen és felelősen újrahasznosíthatók a HP Planet Partners termékbegyűjtési és újrahasznosítási programban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.