Fényképező + nyomtató egyben

A Tomy bemutatta korunk Polaroidját

Mindannyian emlékszünk a kilencvenes évek egyik hisztériájára, a Polaroid gépekre. Ennek a gépnek jelent meg most a modernkori változata.

2008.11.27 13:10Z., ma.hu

A Polaroid-élmény felejthetetlen momentum volt a kilencvenes évek közepének Magyarországján. A gép hihetetlenül drága volt, a filmes tesókhoz képest a Polaroidhoz szükséges film-nyersanyagot horror áron mérték. A képek színei helytelenek voltak, a gépeken nem volt rendes objektív, ezért majdnem az összes kép lágy, rosszabb esetben életlen lett. Mégis volt a Polaroid azonnaliságában valami jó.

A Tomy most egy olyan digitális kamerát készített, amibe egy Zink tinta nélküli nyomtatót is épített. A készüléket holnap fogják bemutatni, így végre több információval szolgálhatunk a modern Polaroidról. A kamera ára valahol 370 dollár környékén várható, míg a nyomtató által használt 20 darab papír ára 9 dollár lesz. Ez nem egy kis összeg, így feltételezhető, hogy kevesen fogják az 5x7,5 centis képekkel kitapétázni a lakást, habár a képek háta tapadós felülettel van ellátva, így elméletileg ez sem kivitelezhetetlen.

Nagyszerű tulajdonság még, hogy bármilyen infrás telefonról át tudjuk nyomni a képeket a nyomtatóra. Ugyanakkor - teljesen érthetetlen, hogy miért - wifi-n vagy Bluetoothon keresztül nem tehetjük meg ugyanezt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.